10-річна Дар’я Васковська загинула 31 липня 2023 року в Кривому Розі на Дніпропетровщині. Того дня вранці російські військові завдали ракетного удару по місту. Загинули щонайменше шестеро людей.

Ти так не хотіла ні на день розлучатися з мамою. Тепер ти з нею назавжди

Одна з ракет ворога влучила в житловий будинок і зруйнувала секцію від дев’ятого по четвертий поверхи. Дарʼя мешкала в тій багатоповерхівці. Поряд загинула також її мама Наталія.

Дарʼя Васковська народилася у Кривому Розі. Була ученицею четвертого класу гімназії №60. Гарно навчалася. До початку повномасштабної війни займалася танцями, повітряною гімнастикою.

«Моя донька Меланія дружила з Дашею, вони разом ходили в танцювальну студію та навчалися в одній школі. Були близькими подругами. Дашуня – завжди весела та життєрадісна, придумувала якісь ігри. Дівчатка ходили одна до одної в гості, гуляли, щодня були на звʼязку. Мріяли, щоби закінчилася війна і вони знову могли відвідувати заняття з повітряної гімнастики», – розповіла мама подруги Дарʼї, Тетяна.

«Дашечко, сонечко, розумничка, найкраща моя учениця. Ти так не хотіла ні на день розлучатися з мамою. Тепер ти з нею назавжди. Світла памʼять вам, дівчатка», – написала вчителька дівчинки Олена.

У Дарʼї Васковської залишилися тато, бабуся, дідусь та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.