Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Петрівна Юдіна

"Три рази потрапило: в кухню, в город, наостанок – розбило дім"

переглядів: 113

У мене двоє дорослих дітей. Троє внуків. З початку війни ми перебували в Авдіївці. Все пам'ятаю. Як бігали то в підвал, то чоловік кричить: "Біжи з городу! Лягай!" То: "Біжи в підвал!". В підвалі постою-постою, вийду - ніби тихо, а потім знову починається. Знову біжу. 

Три рази потрапило: то в кухню, то в городи, а потім уже й дім розбило. Покрівлі немає, все попадало. У червні сильно бомбили, і 10 числа ми звідти поїхали. Неможливо було жити. 

Найбільший шок був, коли внук був у магазині, а тут почали бомбити. І я бігла, не зважаючи ні на що, хоч бомбило і падало, а я бігла за ним туди. Бігла, лягала, знову вставала, знову бігла. 

Нас вивіз син. Знайшов у Мирнограді дім. У дорозі з Авдіївки до Очеретиного бомбили. А далі уже спокійно було. Ми забрали трьох котів, велику собаку. Без них - нікуди. Шкода було їх залишати. 

Я уже тут, у Мирнограді, чотири рази побувала у лікарні: в неврологіїї, у кардіології. Виходять наслідки війни. 

Сподіваємось, що у цьому році війна закінчиться. Повинні ми відігнати цих наволочей російських. Я дуже хочу, щоб для дітей і внуків було гарне майбутнє. Щоб усе було добре, все відбудувалось. Щоб ми повернулись в Авдіївку. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Авдіївка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій