Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Сергій Тертишнік

"Ти відкачуєш пацієнта, а повз на склади проходять люди. І ніхто не допоміг"

переглядів: 1497

У Маріуполі доктор Сергій Тертишнік виживав разом із дружиною, мамою, тещею та бабусею дружини. Поки була можливість, лікар допомагав пораненим.

«Я був один лікар та одна медсестра. Я на 9-му поверсі мешкав. Вона на третьому. Зустрілися у підвалі. І чоловік на швидкій. Доставляли поранених до лікарні», – розповідає Сергій.

Приліт 10 березня. Зайнявся під'їзд, в якому жила родина. Пожежу гасили останньою водою. І в цей момент на подвір'я впала авіабомба.

«Сила удару величезна. Ударною хвилею покидало всіх головами об стіну. Після цього почали забиратися руки, ноги, контузія. Бойова травма під час спроби загасити 9-й поверх».

Далі була артилерія, танки. Звук був такий гучний, що серця рідних могли не витримати. 13 березня квартира доктора згоріла. І сім'я пішла жити у підвал.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Відео Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода здоров'я житло Біженці
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій