Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Яна Сергіївна

«Там робились жахи, які не обійшли стороною і наше чудове селище»

переглядів: 53

Війна зруйнувала повністю наше життя, наш побут. Ми виїхали з сином у Запоріжжя у квітні 2022 року, пробувши 2 місяці в окупації і відчувши всі жахи окупаційної влади і бойових дій. Син був свідком обстрілів селища, авіаударів і при виїзді наша колона потрапила під обстріл. Ми дивом лишились живі. Територіально ми знаходимось неподалік Маріуполя. Там робились жахи, які не обійшли стороною і наше чудове селище. Виїхали на підконтрольну територію України з сином з двома наплічниками та 1 сумкою з документами. За кордон не виїздили і не планували, бо хочемо жити в Україні, навчатись, працювати. Прихисток знайшли в селі на Закарпатті, наразі переїхали в Мукачево. Шукаю роботу, стараюсь ходити на підробіток, бо фінансово вижити тут важко. Ціни за оренду високі, але дитина повинна мати доступ до навчання, соціалізуватись. Я планую працювати. Батьки лишились в окупації , виїхати не можуть. Наразі мають серйозні хронічні захворювання. Я 6 років розлучена. Батько сина не цікавиться його життям і не приймає участі у вихованні.

Війна - це біль, жах, смерть, шок. Ніхто не вірив в те, що вона буде. Втрата всього, що було. Життя перевернулось з ніг на голову. В перші 2 місяці війни, коли ми перебували в окупованому селищі, де точились бої, кілька тижнів була нестача продовольства, але інколи могли купити хліб, бо ж пекарня в селищі, вистоявши черги. Нестача грошей і неможливість їх зняти, обналічити. Медикаментів не було, а хворі досить серйозно всією родиною, бо 3 тижні березня провели в сирому та холодному підвалі.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Кам'янка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки пенсіонери діти переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення освіта вода здоров'я житло робота неповні сім'ї літні люди (60+) їжа розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій