Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Павлівна Суржик

«Танки йшли повз мою хату і почали роз’їжджатися по вулицях»

переглядів: 24

Мені 77 років. Я з Пологівського району, з Кам’янки. 

Повз мою хату йшли танки. Їх було більше двохсот. Потім почали роз’їжджатися по вулицях. Мене всю трусило, я дуже боялася. Дочка сказала, що будемо виїжджати. Вони мене не залишили, забрали з собою. Я пережила два інсульти, сама не можу перебувати. Не бачу на обидва ока. За мною потрібно доглядати. 

Серед ночі люди збиралися й виїжджали. Я навіть не зрозуміла, куди. У чому була, у тому й поїхала. Добиралися дуже довго до Запоріжжя - 17 чи 18 годин. Через кожні кілька метрів зупинялися на блокпостах.

Нам давали гуманітарну допомогу, дочка ходила отримувати. У дочки двоє дітей. Син служить. Я дуже додому хочу. Щодня плачу. Тиск у мене високий, я постійно на таблетках. А тепер ще й ліки перестали давати. 

Як на мене, хай би хоч через тиждень та війна скінчилася. Ми покидали свої домівки, а росіяни позалазили в них, позабирали все. Так не можна говорити, але мені - аби вмерти спокійно. Хочу повернутися на свою землю, щоб померти вдома, а не в чужих людей.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Кам'янка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій