Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віталій Дубнянський

"Так ми і не встигли нормально попрощатися"

переглядів: 30

36-річний Віталій Дубнянський загинув 12 листопада 2023 року під час обстрілу міста Авдіївка на Донеччині.

Так ми і не встигли нормально попрощатися

«Він довго не виходив на зв'язок, а 7 листопада, за кілька днів до загибелі, подзвонив моїй доньці. Запитав, коли я приїду, говорив, що допомагатиме мені, лише щоб не залишався один в будинку. Донька відповіла, що я повернуся, коли закінчиться війна. Так ми і не встигли нормально попрощатися», – розповіла Зінаїда, сусідка загиблого.

Віталій народився у Донецькій області. Майже все життя провів в Авдіївці. Деякий час був різноробом у Києві. Після початку повномасштабного російського вторгнення, попри постійні обстріли, залишався в Авдіївці. Він нікуди не виїжджав, оскільки втратив документи. Доглядав за житлом сусідів, які виїхали. Встановлював вікна, двері.

«Віталій був молодий, красивий, хороший, чуйний, добродушний. Він часто приходив до мене, допомагав. Я жартувала, що як закінчиться війна, то усиновлю його. Не так давно його донька народила онуку, то ми ще встигли це відсвяткували. Тісного зв'язку із рідними він не підтримував», – додала Зінаїда.

Віталія Дубнянського поховали в Авдіївці.

У нього залишилися донька, онука, сестра та інші родичі.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Авдіївка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій