Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віра Іванівна Іванова

«Ми ділилися гуманітарною допомогою»

переглядів: 667

Навесні 2014 року стало чутно війну. Спочатку аеропорт обстрілювали. Начебто нас не стосувалося, страху не було, думали, що до нас не дійде. Але коли почалися вже снаряди, міни та все інше над головами пролітати, ледве тікали з городів, у підвали ховалися. Найстрашнішим був 2015 рік.

Дуже хочеться повернутися додому, коли закінчиться війна. Не можемо вже скільки років піти й подивитися, що там робиться.

Ми ділилися гуманітарною допомогою

Діти є, але вони не поруч протягом всієї війни. Роз’їхалися хто куди. Онучки народилися, але не бачимо, де вони, що і як.

Виїхали подалі, тому що був страх. Ми зібралися й виїхали, що змогли взяти з собою, те й забрали. Допомагали сусіди, приїжджали.

Війна принесла в наше життя самотність. Мати дітей, онуків і залишитися самим... Самотність, страх, стрес.

Це страх такий, коли лягаєш і думаєш: «Прокинешся чи не прокинешся?» Живемо одним днем. Єдиний був порятунок, звичайно, коли допомагали людям старшого віку. Коли все було закрите, Фонд Ріната Ахметова допомагав людям, годував.

Ми ділилися гуманітарною допомогою

Ми на вогнищах готували в городі, по банках розливали й носили бабусям. Їм уже було по 80-90 років. Якось виживали.

Був страх такий, що вони закриті у дворі, боялися всього. Коли прийдеш [дивишся], баночка повна висить або порожня, коли порожня – радієш. Радієш, що людина жива й тобі поставив цю баночку, що її знову треба наповнювати. Дякувати Богу, вижили!

За допомогу, звичайно, Рінату Леонідовичу спасибі. Ми допомагали, доставляли її, і нам допомагали волонтери. Безумовно, для пенсіонерів вона була необхідною, у кого родини великі й багато дітей, і людям похилого віку, які не могли піти й собі щось купити. Ми ділилися цією допомогою.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Авдіївка 2014 2015 2021 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 2015 переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення вода літні люди (60+) їжа розлука з близькими 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій