Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Григорівна Матвієнко

«Сину 10 років було, коли в нього з'явилося сиве волосся»

переглядів: 491

Мешканка Вільхового пам'ятає деталі всіх обстрілів. Олена розповідає: коли ховалися під час бомбардувань у підвалі, син раптово почав сивіти, а у доньки згодом сильно впав зір. Нині родина живе від зарплати до зарплати та тримає у селі господарство, щоб зводити кінці з кінцями.

До 2014 року все було тихо та мирно. Поруч був Луганськ, куди діти могли їздити на якісь заходи, до музеїв, до школи мистецтв, а тепер це відрізано.

Під час першого бомбардування ми були вдома. Тоді на Макарова проїжджала техніка та розпочиналися якісь бойові дії. Ми думали, що це пройде трошки в місті, трасою і нас сильно не зачепить. Ніхто не думав, що це буде війна і бомбитимуть по селах, мирних жителів. Усі якось думали, що все скінчиться за день-два.

Ми живемо біля лісу, і він у нас побитий. Часто з дітьми сиділи у підвалі. Синові 10 років було, коли в нього з'явилося сиве волосся. А доньці — 11, здавалося, що все пройшло без наслідків, а коли почали проходити медкомісію перед школою вже у 2016 році, у неї різко впав зір. Тоді проходили лікування у Лисичанську, і лікар сказав, що у неї мінус один не на фізіологічному, а на психологічному рівні й зробити вони нічого не можуть.

Під час обстрілів у сусідів будинок дуже постраждав, а у нас лише веранду розбило. Скло частково ми замінили, дах підбили. Відновили, можна сказати, із того, що було.

До війни чоловік працював у Луганську, потім одразу втратив роботу. Добре, що тут знайшов роботу, хоч і з мінімальною оплатою. Вода у нас є — свердловина своя, тримаємо кроликів, господарство – трохи м'яса. А так, звісно, ​​від зарплати до зарплати, добре, що все працюємо.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Вільхове 2014 2016 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я робота Обстріли Луганська
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій