Буга Єлизавета, учениця 8 класу Ліцею №2 Хмельницької міської ради

Вчитель, що надихнув на написання есе - Банашко Тетяна Анатоліївна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Я вважаю, що бути українкою є найвеличнішою  суперсилою. Я пишаюся тим, що народилася та виросла в Україні. Наша довга, більше ніж тисячолітня історія є доказом нашої незламності та сили. Скільки б разів не приходили на наші землі вороги, вони назавжди залишалися в ній.

Я пишаюся тим, що є частиною цієї нелегкої, але неймовірно дивовижної історії.

Наша нація завжди була і є сильною духом і тілом, наполеглива, волелюбна  та незламна. Вона продовжує стояти і боротися не дивлячись ні на що. Народ нашої країни проходив, проходить і буде проходити будь-які перешкоди та незгоди, й буде йти до кінця.

Сила, стійкість та свобода у нас в крові. Та за словами сучасного письменника Сергія Жадана: маючи вибір, завжди обирай свободу.

А з сучасними подіями це видно, як ніколи раніше. З настанням повномасштабної війни, я багато всього зрозуміла, обдумала й усвідомила. Задля Перемоги я допомагала плести сітки у школі, донатила, брала участь у благодійних ярмарках, приходила до наших воїнів у лікарні, дякувала та намагалася підбадьорити їх. Це небагато, але наполегливо стараюсь робити все, що у моїх силах та не буду покладати рук. Наша нація, як я і казала до цього, незламна, сильна та вільна, тому бути українкою є моєю суперсилою.