Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Михайлівна Ківа

«Сподівались, що нас не зачепить. Але не вийшло»

переглядів: 84

Оксана Миколаївна з чоловіком довго чекали і сподівались, що бойові дії у Мар’янці пройдуть повз їх будинок, але його все ж таки зачепило

Мені 52 роки, до війни проживали в Мар’їнці Донецької області. В 2015 році у нас також все побило, і ми виїжджали.

У лютому у нас знову все почалося. Ми прийшли на роботу, а там сказали, що потрібно повертатися додому, бо почали літати ракети.

У нас були великі побутові труднощі: і води не було, і світла не було, і продуктів не було - привозили нам раз в тиждень продукти. Їжу готували на вулиці. У нас мангал був. А воду приходилось шукати, набирали в колодязях.

Ми вдома до останнього були. Коли з літаків бомбили, і сусідів порозривало, і ноги повідривало. Коли вже розбило у нас і хату, і все, прийшлося виїжджати.

Слава Богу, рідні всі виїхали. Всі живі. Діти з маленькою дитиною виїхали у квітні, ми - пізніше. Чекали: може, все ще налагодиться. Думали, що залишиться житло, що пройде повз нас, не зачепить. Але не вийшло.

Ми спочатку пішки виходили в сусіднє село за п’ять кілометрів. Потім нас підібрала поліція в Кураховому, а звідти автобус нас вивіз в Запоріжжя.

Роботу не знайшли. Ну, чоловік пенсію отримує.

Нам хочеться, щоб швидше закінчилась війна. Дуже хочеться миру.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2015 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій