Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Молодцов

«Зібрали речі та покинули рідний дім»

переглядів: 745

Одного разу я побачив телевізійний сюжет про те, що знаменитий кіножурнал «Єралаш» припиняє транслюватися на українському телебаченні. Святе місце порожнім не буває, подумав я, і з командою однодумців взявся за виробництво дитячого гумористичного кіножурналу «Байки».

Маючи професіоналів у своїй команді, я був впевнений, що вийде не гірше, ніж у ідейного натхненника «Єралашу» Бориса Грачевського. Наша провінційна Горлівка могла стати фабрикою дитячого кіно й джерелом юних акторських обдарувань. Перші кінопроби відбулися в травні 2014 року.

В кінці червня, коли відзняли та змонтували перший сезон із 12 серій, стали домовлятися про прем'єри в кінотеатрах. І тут почалася війна. Люди поспіхом залишали свої будинки, і я зрозумів, що проект треба переносити до іншого міста, інакше йому просто не вижити. Зібрали речі та покинули рідний дім. Влаштуватися вирішили в столиці.

Я дуже сумую за рідною Горлівкою. Будинок є будинок. Жодна столиця не зрівняється зі стінами рідного дому. Звичайно, дуже сумую за друзями, в одну мить нас всіх відірвали один від одного. Для мене головне — це сім'я та дитина. Тому, поки є хоч маленька ймовірність, що з ними може щось трапитися, я на батьківщину повернутися не зможу ...

Я вважаю, що коли настане мир на території Донецької області, відновити культурне життя міст буде нескладно. Культура в першу чергу залежить від людей. Жителі Донбасу втомилися від війни та хочуть мирного неба над головою. Якщо будуть щасливі люди, то будуть розвиватися і творчість, і культура.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Горлівка 2014 Текст Історії мирних переїзд
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій