Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дмитро

«Снаряди й кулі літали біля моїх вікон»

переглядів: 780

Молодий житель Мар’їнки намагається вижити в умовах близької війни. Виїхати на заробітки не може – документи згоріли. А місто ніяк не оговтається від військових дій.

Війна почалася в 2014 році, коли почали сильно стріляти. Я прийшов з роботи і почався обстріл, вилетіли шибки. Дах збило, в сусідів хати погоріли, а снаряди в городі валялися.

Недалеко від мого будинку блокпост – основна лінія вогню. У мене будинок знаходився біля лінії зіткнення. Самі бої були в тій точці, де мій дім, і все я бачив своїми очима. Снаряди й кулі літали біля моїх вікон. Хвилювався спочатку важко, а потім як би почав звикати до цього.

Сусіди по підвалах ховалися, а я не ховався. Мати, сестру, племінників заспокоював, що колись це закінчиться, тихіше стане. А тут біля будинку почали танки зупинятися, почали стріляти...

Життя війна нам зіпсувала. Ні роботи, нічого зараз немає у нас. Хто як може роботу знаходить, хто як працює. Все-таки війна!

Молоді ніде працювати, люди похилого віку на пенсії. Виїжджають [молоді] або з країни, або в інших містах шукають роботу. Я працюю за копійки і нікуди не можу виїхати – документи всі згоріли, і ми нічого поки не можемо зробити.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 Текст Історії мирних чоловіки зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення робота
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій