Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дмитро Васильович Хороленко

«Сумую та мрію возз’єднатися з рідними»

переглядів: 649

У Донецьку пройшли дитинство, юність і професійне становлення Дмитра Хороленка. Після навчання він працював дизайнером в одній з рекламних фірм, потім відеооператором. Коли на Донбасі почалися воєнні дії, у місті зупинилися багато підприємств, люди залишилися без роботи. Дмитро також кочував з одного місця на інше в безперервному пошуку стабільності.

Перші воєнні дії почалися на території Донецького аеропорту. Я працював лише за кілька кілометрів. Бачив із колегами обстріли з повітря. Була мить, коли впав снаряд поруч із батьківською хатою, і скло з вікон посипалося на землю. Це незабутні й моторошні миті.

Не міг повірити, що став очевидцем справжніх воєнних дій. Прикро, нестерпно й неприємно розуміти, що вже не буде, як раніше. Твоє місто в руїнах, страждають люди, гинуть невинні. Це жорстоко. Не міг змиритися з тим, що відбувається, та й зараз важко.

У липні 2014 року я зібрав найнеобхідніше, сів у машину й виїхав до родичів у село Петрове Кіровоградської області, щоб змінити обстановку. Дядько умовив спочатку погостювати, а потім і зовсім залишитися. Через місяць я влаштувався на роботу в Петровський кар’єр, зараз працюю машиністом екскаватора.

Мені подобається моя робота, сфера діяльності, компанія. З тих пір, як влаштувався на ЦГЗК, відчув, що таке фінансова стабільність. Шість років у скарбничці трудового стажу на підприємстві.

Сьогодні в мене все добре, але серцю все одно немає спокою, адже в Донецьку залишилися батьки. Щодня їм телефоную, щоб розпитати про здоров’я та обстановку на малій батьківщині. Часом телефонні розмови тривають годинами. Сумую та мрію возз’єднатися з рідними. Сподіваюся, незабаром це і станеться. Ось тільки не там, а тут, у Петровому.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 Текст Історії мирних чоловіки переїзд втрата роботи безпека та життєзабезпечення робота розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій