Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Єлизавета Володимирівна Яшкова

«Скажу чесно, мені було страшно»

переглядів: 316

Яшкова Єлизавета Володимирівна, 16 років, Краматорська ЗОШ №31, м. Краматорськ

Есе "Один День"

Війна... Це слово торкнулося сердець багатьох людей, але все ж не кожен повністю усвідомлює всю його суть.

Для мене війна — нажива людей з нечистим обличчям. 6 квітня 2014 року — день початку війни в Україні, але точно не в моєму житті. Напевно, тоді я ще взагалі нічого не розуміла. Коли  ж у моєму місті я бачила людей у дивній формі, незвичні авто, в яких замість колес були “гусениці”, а ще питання в моїй голові: “Для чого їм зброя?”. Саме тоді в мене з’явилося відчуття , що щось не так.

День, коли я побачила багато літаків , з яких падали іскри, тоді я почала розуміти, що відбувається. Скажу чесно, мені було страшно. Чому я повинна хвилюватися за своє та життя своєї родини через дії інших людей?

Маленька дівчинка боялася людей у військовій формі, адже всі вони взяли зброю та йшли на війну, було не важливо з якої вони країни , ця подія завжди має негативні наслідки для всіх.

Люди... Скільки тоді родин вимушені покинути домівку, моя - не виняток. У 2014 році ми змушені поїхати з міста заради своєї ж безпеки, жити в зовсім незнайомому місці з надією на те, що все буде добре і я зможу побачити друзів, рідних, які залишилися в зоні бойових дій.

У війни не жіноче обличчя. Вона схожа на недосвідченого лікаря, який робить помилку на помилці. Розумне людство ніколи не допустить війни.

Війна — відсутність миру, його треба здобувати. Для мене мир — це люди, які дивляться в одному напрямку заради щасливого майбутнього. Для мирного життя треба всього дотримуватися дуже простої дитячої істини, бо іноді людям краще бути дітьми: якщо хочеш мати друзів — сам будь дружелюбним.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Краматорськ 2014 Текст Історії мирних діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій