Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Гронік Світлана

«Сина особливо вразило, коли до підвалу завели жінку з розбитою головою»

переглядів: 257

Ми з чоловіком - родина вчителів, нашому сину 13 років. Війна нас застала вдома. Рано-вранці 24 лютого всі прокинулися від вибухів. А з другого березня обстріли дістали й до нас, і ми ховалася три дні у підвалі свого будинку.

Ми жили всього у пів километри від заводу Азовсталь, тому навіть у підвалі було дуже небезпечно. Ще й закінчувалась їжа. П’ятого березня ми вже вирішили пішки йти у центр міста, та нам допомогли поліцейські – вивезли на інкасаторській машині. Так нам вперше врятували життя.

В центрі міста ми розташувались у цокольному поверсі ПГТУ. Всього там було десь 220 людей. Їли один раз на день, з водою були проблеми. Спочатку нам її возили поліцейські та воєнні, а потім почалися труднощі, і ми самі ходили набирали за два кілометри. 11 березня на університет скинули бомби, і мій син дуже хвилювався, щоб всі були живі. Особливо, коли побачив, як до підвалу заводили жінку з розбитою головою.

15 березня ми з родиною виїхали на трьох попутках до Бердянська, а звідти - до Запоріжжя. Грошей у нас не було, тому дуже дякуємо волонтерам, що нас зустріли й накормили дитину. Згодом нам допомогли евакуюватись до Кропивницького. Нас приємно здивувало, як багато в нашій країні добрих людей, бо cповна відчули на собі їх турботу. Тепер ми всі у безпеці, наш син навіть продовжує займатись улюбленою справою – грає у футбол.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода санітарія і гігієна житло внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя їжа 2022 Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій