Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ярослава Семенова

"Сила в нас самих, у нашій єдності та вірі у свій народ"

переглядів: 7

Семенова Ярослава, 10 клас
Академічний ліцей імені братів Шеметів Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області
Вчитель, що надихнув на написання есе: Огарьова Людмила Михайлівна

Чому бути українцем – це моя суперсила?

Війна - це мовчазний крик безневинності, що вибухає в найтемніший час. Вона перевертає світ догори дриґом, змушуючи збирати нас залишки мрій та сподівань. Щоб вижити, треба бути сильним. Не тільки тілом, а й душею. Уміти реагувати на небезпеку, прокладати шлях серед руїн і просто вірити… Вірити, що скоро все скінчиться, що знову на вулиці засяє сонечко і ми будемо жити. Вільно, щасливо, без війни…

Із дитинства я ношу горде звання – українка. Це те, що варто тримати в серці кожному, хто відчуває себе частиною цієї великої історії. Це те, що варто берегти та примножувати для майбутніх поколінь. Це наша сила. Сила в нас самих, у нашій єдності та вірі у свій народ. Та 24 лютого клята війна змінила нас всіх. Я ніколи не забуду ці жахливі три слова, що почула від мами вранці: «Прокидайся, війна почалася». І вже більше ніж шістсот днів ми хочемо «прокинутись», але не можемо. Ми навчились розрізняти гул ракет та дронів, виживати без світла та зв’язку, прощатися з найдорожчими людьми та надіятися ще хоч раз їх побачити та пригорнути. Нам відкрили кордони, але подорожувати не хочеться; нас скрізь зустрічають привітно, а ми все одно хочемо лише повернутися до рідної домівки. Засинаємо лише з однією думкою: «Дожити до ранку». Ми не могли ні радіти, ні веселитись, докоряли собі, що мало допомагаємо, хоча інколи просто падали з ніг від утоми, віддавали останнє, аби швидше скінчилась ця безглузда війна.

Світ дивиться на нас з усіх боків та вважає українців супер людьми, хоча дехто нам давав лише тиждень-два. Так у чому ж полягає супер сила українця? Напевно, нині вона в нас схожа, якщо не спільна. Моя супер сила полягає в умінні бачити світло у найтемніших куточках. У найтяжчих ситуаціях, коли інші можуть втратити віру, я шукаю промінь надії, який допомагає мені триматися.

Ця сила дарує мені мужність, щоб стояти зі знаменням в руках, готовою боротися за своє життя. Моя супер сила - це не лише уміння виживати заради себе. Це також уміння допомагати іншим, тим, хто теж опинився у важкій ситуації. Це вміння ділитися їжею та водою, оберігати одне одного від небезпеки, спільно шукати вихід. Моя супер сила - це історія, яка пишеться кожного дня, кожним кроком, кожним рішенням усіх українців разом і кожного окремо. Це невидима нитка, що пов'язує мене з тими, хто теж вибрав шлях віри в краще життя. Це світло в моєму серці, яке не дозволяє мені втратити надію, навіть коли все навколо здається безнадійним. Моя супер сила - вижити на війні. Це не про героїзм або славу, це про життя, про вміння триматися, незважаючи ні на що. Це про віру в те, що після найтемнішої ночі настане ранок і світло знову засяє.

Моя супер сила – це єдність та віра, адже я впевнена, що наш народ докладе усіх зусиль, щоб зберегти і зміцнити країну та якнайшвидше вибороти мир і злагоду, які запанують в оселі кожного українця.

А ще моя супер сила – незламність! Моє серце б’ється в такт з кожним вибухом, але я намагаюся не втрачати гідності. Я вибрала волю до життя над відчаєм. Я вивчаю, аналізую і намагаюся розуміти, як впоратися з цим кошмаром. Бо я УКРАЇНКА – людина, яка вірить у свою країну, оборонців та світле майбутнє.

Вірю, що скоро ця війна закінчиться перемогою, і ми зможемо відновити своє мирне життя та гордо сказати: "Ми нездоланні! Україна була, є і завжди буде!" Віра у це – моя супер сила.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Лубни 2022 2023 Текст Історії мирних молодь діти безпека та життєзабезпечення перший день війни Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій