Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Шкицька

«А головне, ви бачите безліч щасливих людей навколо себе»

переглядів: 15

Шкицька Вікторія, учениця 9 класу Гімназії імені Володимира Малика Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Шапошник Оксана Володимирівна

Моя Україна майбутнього

Незадовго до початку повномасштабної війни, люди говорили, що от-от вона може розпочатися. Нас попереджали про необхідність  тривожної валізи. Але я заспокоювала себе словами: "Це зайва паніка", "Ми живемо в двадцять першому столітті, тому це не можливо". Як виявилося можливо все.

Ранок 24го лютого обірвав всі мої сподівання. Внутрішня тривога, стрес, паніка, страх за своїх рідних. Я бачила темне майбутнє. Але завдяки нашому президенту, ЗСУ, волонтерам я зрозуміла, що це не кінець, і в України є майбутнє. На даний момент в українців одне бажання: "Жити під мирним небом і забути, що таке повітряна тривога".

Нашу землю згодом відбудують. Я бачу її ще красивішою, хоча і до цього вона була неперевершена. Багато парків з різними деревами, клумби з квітами. Я б хотіла, щоб кожен парк мав свою назву. Місце для закоханих пар,  де атмосфера наповнена справжнім коханням та романтикою. Щоб просто люди гуляли по гарному місту, слухаючи пісні, саме українською мовою.

Бо мова - це наша ідентичність і наш генетичний код. Наша милозвучна і солов'їна має стати модною, щоб нею говорили наші діти. Щоб були місця, де, наприклад, на день доброти можна було написати, що ж на твою думку означає слово "добро", та як воно проявляється.

Щоб святкували свято сім'ї, де дітей закликали б шанувати своїх батьків та свято дотримуватися сімейних традицій. Також побудували багато не звичайних споруд, в різних стилях: Бароко, Класицизм, Готика, Рококо. Аби туристи, які будуть частими гостями нашої країни, могли одночасно відчути енергію різних епох та тисячоліть. Нові гарні ресторани, з вишуканим меню, магазини з новим стилем одягу, торгові центри, де є і дитячі кімнати, і кафе, і салони краси. В салоні можна буде зробити манікюр, але не так, як ми всі звикли, а зовсім новою технікою. Нові зачіски, цікаві укладки.

Вийшла з салону, і ти зірка. Також створили багато нових заповідників, де люди доглядали за тваринами яких залишилось дуже мало. Дресирувальники навчать тварин багатьом трюкам.

Азовське та Чорне море очистять від вибухонебезпечних предметів, і люди кожного літа їдуть сюди на відпочинок. Просто уявіть: ви лежите на піску, легкий вітер ніжно вам лоскочить шкіру, ви бачите маленькі хвилі, які йдуть до берега, і назад, і як на горизонті зливаються колір неба з кольором моря.

А головне, ви бачите безліч щасливих людей навколо себе. Що може бути приємнішим? Куди ж без театрів? Буде багато нових вистав з відомими акторами, і вони гастролюватимуть по українським містам. Багато серіалів, передач, шоу з новими ведучими, яких ми не бачили раніше.

Тепер час поговорити про техніку. Нові марки машин, і кожна людина може дозволити  її купити. А для людей, які менш забезпечені створювався благодійний фонд, таким чином, люди зможуть проявити свої щирі співчуття, вихованість, людяність та доброту. Доречі, я не сказала про нові соціальні мережі, які створять програмісти.

Особисто я, уявляю собі програму, де можна публікувати фото, відео, провести ефір, на якому ти можеш поділитися своїми планами, чи просто поспілкуватися з людьми, відповісти на їхні запитання, знайти нових друзів. Половину роботи людей, робитимуть роботи.

Наприклад, важкі операції в лікарні, або будуватимуть споруди. Звичайно ж буде величезний прогрес в медицині. Знайдуть ліки від багатьох хвороб. Багато нових професій, про існування яких, жодна людина й подумати не могла. І головне, все це під мирним небом, під синьо-жовтим прапором. Кожного дня, у вільну хвилинку, уявляйте свою ідеальну Україну, і все це обов'язково стане реальністю, головне щиро вірити. Тому що ми українці, а значить зможемо все!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Лубни 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення непродовольчі товари діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій