Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Сергій Литвин

"Сергій підійшов, поцілував мене і сказав, що ввечері приїде"

переглядів: 192

35-річний Сергій Литвин загинув 25 лютого 2022 року, на другий день після того, як ворожа техніка зайшла до його рідного Тростянця на Сумщині. Російські військові розстріляли автомобіль Сергія неподалік залізничного вокзалу.

Сергій підійшов, поцілував мене і сказав, що ввечері приїде

Перед трагедією Сергій Литвин вивіз дружину та сина в будинок у селі Смородине, оскільки в оселі родини в Тростянці не було облаштованого укриття. Опісля поїхав додому, аби привезти рідним ковдри та теплі речі.

«Я просила, щоби він нікуди не їхав. Сергій підійшов, поцілував мене і сказав, що ввечері приїде, що все буде добре», – розповіла дружина Інна.

Чому Сергій того дня приїхав на привокзальну площу, близькі чоловіка не знають. Це був зовсім не той маршрут, яким він мав дістатися дому. Про те, що Сергій загинув рідні дізналися з відео, яке виклали у соціальні мережі.

«Мені добу не давали забрати тіло сина. Поховали Сергія через чотири дні. Дружина та син не змогли попрощатися з ним, бо через російський блокпост не пропускали», – розповіла мама загиблого Тетяна.

Сергій Литвин народився у Тростянці, закінчив Люботинський професійний ліцей залізничного транспорту. Деякий час працював помічником машиніста, а останні роки був водієм навантажувача на приватному підприємстві. Машини були справжньою пристрастю Сергія, він знав про них все і навіть мав свою колекцію машинок вдома – більше тисячі одиниць. Незадовго до широкомасштабної війни придбав нове омріяне авто.

Рідні згадують Сергія добрим чоловіком, який дбав про добробут своєї родини. Дуже любив сина.

«Я синові про все розказала на п’ятий день, коли Сергія вже поховали. До цього говорила, що тато у бабусі, і ледь стримувала сльози. А син мені постійно повторював: «Скоро все закінчиться і ми будемо разом», – пригадала дружина Інна.

У Сергія Литвина залишились батьки, дружина, син та рідний брат.

Джерело: платформа пам’яті “Меморіал” https://www.victims.memorial/ 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Тростянець 2022 Текст Історії мирних чоловіки обстріли безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій