Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Рудніченко

«Серце досі болить за улюблене місто»

переглядів: 1101

Для мене війна почалася в лютому 2014-го... Я дуже емоційна й недовірлива людина. Я зрозуміла, що війна неминуча.

У мене троє дітей, у 2014 році старшому було 18, він навчався в коледжі, молодшому було 13. Я переживала не за себе – за них. Вони їздили на заняття й щодня стикалися з погіршенням обстановки в Донецьку. Ці БТРи... Серце досі болить за улюблене місто.

Потім почалися обстріли й аеропорт. Я була заміжня, жила на Спартаку, паркан проходив по селищу. Будинки, де народилися діти, можна вважати, що немає – три попадання. Дитяча психіка більше страждає від того, що відбувається. Постійно траплялися якісь сутички в місті незрозумілих людей, перестрілки й вибухи снарядів, літання над головою безпілотників. Звісно, ми прийняли рішення їхати з міста.

Майбутнє дітей виявилося на першому місці, спокій і тиша. Але однак, середній досі заїкається, я боюся зброї та гучних звуків. Я розумію, що Бог нас милував від серйозних наслідків, але страх залишився вусіх. І сильний біль за улюблене місто й неможливість повернути минуле.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 Текст Історії мирних жінки 2014 2015 переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення внутрішньо переміщені особи обстріли Донецька
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій