Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Красильникова

"Серце просто рветься на шматки"

переглядів: 86

47-річна Наталія Красильникова загинула проти ночі 20 березня 2022 року в Маріуполі. Поряд загинули її доньки, чоловік та мама.

Серце просто рветься на шматки

Наталія зі сім'єю мешкала на Морському бульварі. До 18 березня 2022 року родичі ще спускалися до підвалу, щоби сховатися від обстрілів. Однак потім Наталія отримала важке поранення стегна й не могла ходити в укриття. У ніч на 20 березня вся сім'я була в квартирі, коли в будинок влучила авіабомба. Від удару він обвалився від п'ятого поверху до підвалу. Усього під уламками там залишилися 16 людей.

Наталія народилася та жила в Маріуполі. Очолювала управління «Служба у справах дітей» Маріупольської міської ради. Від перших днів повномасштабної війни, поки це було можливо, допомагала з евакуацією дітей-сиріт та вихованців будинків сімейного типу. Була вірною рідній Україні до останнього.

У грудні 2023 року з нагоди Дня місцевого самоврядування указом Президента України Наталію Красильникову було посмертно нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

«Наталія Володимирівна – справжній професіонал своєї справи. Дуже відкрита і добра. Завдяки її роботі безліч дітей здобули сім'ю», – розповіла керівниця проєкту «Маленька мама» Ірина Матюшина.

«Вона була гостинною, дуже дбайливою мамою та люблячою дружиною. Любила свою роботу, робила все для колективу», – сказала кума загиблої, Вікторія.

«Моя сестра... Ріднесенька моя Наталочка. Серце просто рветься на шматки. Мені було 12 років, коли вона з'явилася на світ. Батьки багато працювали, тому вона була на моїх руках із раннього дитинства. Пробачте мені. Я не можу повірити. Я не можу цього прийняти. Для мене вона жива. Просто поїхала кудись...», – сказав брат загиблої, Володимир.

Тіла Наталії та її рідних знайти не вдалося. У загиблої залишився брат Володимир.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло діти перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій