Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Володимирівна Головач

«З появою гуманітарних організацій нам стало трохи легше»

переглядів: 565

У мене є батьки, чоловік, діти. Ми весь час проживаємо в Красногорівці. До війни працювали, діти вчилися, все було добре. У зв'язку з війною роботу втратили. Батьки вже на пенсії, їм потрібно допомагати, а допомагати нічим.

Пам'ятаю момент перед початком війни. Ми поїхали до батька чоловіка привітати його з ювілеєм, а виявилося, що у нас почалися бойові дії. Ми приїхали в самий пік активних дій, навіть не знали про це.

Наш будинок трохи постраждав, але завдяки гуманітарній допомозі все відновили. Був побитий дах, все прийшло в непридатний стан і почало руйнуватися. Під час обстрілів ми ховалися в підвалі.

Ми проживаємо в приватному секторі, і слава Богу, були закрутки. Збиралися по кілька сімей і готували загальну їжу на всіх, щоб діти ні в чому не потребували. Дорослі на собі економили.

Водопровід був перебитий. Ходили на завод і набирали воду там, щоб приготувати поїсти або напоїти дітей.

Потім з'явилися гуманітарні організації - і стало трохи легше. Серед перших був Фонд Ріната Ахметова. Спасибі йому велике, він нас дуже-дуже виручив. Організація «Людина в біді» теж добре допомагала людям з відновленням житла і надавала юридичну допомогу. Велику підтримку з відновленням житла надає Червоний Хрест.

Безпеки немає досі, бо постійно чуємо вибухи. Все, що згадую за ці роки, все було страшно. На той момент у нас було троє неповнолітніх дітей, один син постарше. Зараз у нас п'ятеро дітей, ми багатодітна сім'я.

Мрію, щоб все відновилося і було, як раніше, щоб у людей була робота і діти отримали гарну освіту.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Красногорівка 2014 Текст Історії мирних жінки зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення сім'ї з двома і більше дітьми
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій