Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Любов Бован

«З кожною хвилиною ставало страшніше»

переглядів: 745

26 травня 2014 року я почула гул літаків, коли працювала – як завжди, вдома, за ноутбуком. Спочатку не звернула особливої уваги – аеропорт поруч, звук для нас звичний, як тарахкання шахтного поїзда, що проходить недалеко, або гавкіт дворових собак. Але незабаром занепокоїлася: літак (або навіть літаки?) літали якось дивно, ніби колами – гул то наближався, то віддалявся.

Із кожною хвилиною ставало страшніше. Що, чорт візьми, взагалі відбувається? Але рефлексувати немає коли – син в садочку, який знаходиться всього в парі кілометрів від аеропорту! Поки я міркувала, як поїхати – на машині (швидко) або на маршрутці (безпечніше в такому стані) – зателефонувала вихователька з проханням забрати терміново!

І ось я вже їду на машині під безперервним гулом. Їду і плачу. Їду і молюся, щоб вийшло – доїхати, забрати, повернутися додому. Про те, що робити далі, намагаюся не думати. Спочатку потрібно опинитися вдома разом із сином.

Друга година дня. Самий розпал денного сну. Деякі батьки вже у групі. Мовчки переглядаємось. Говорити не виходить. Але слів і не потрібно. У всіх в очах страх і тривога.

Вихователька будить дітей, за якими прийшли. Сонні, в смішних піжамах – вони не розуміють, що відбувається. Чому батьки такі дивні – не посміхаються, не спілкуються, не питають вихователя про їхні успіхи, не дають з’їсти булочку із соком, а швидко-швидко натягують на неслухняне після сну тільце одяг і взуття... І поспішають, дуже поспішають додому.

Сідаємо в машину. Я видихаю – дитина зі мною. Намагаюся зосередитися на дорозі, але літаки все шумлять і шумлять, а сльози по щоках все котяться і котяться...

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 Текст Історії мирних жінки діти 2014 психологічні травми обстріли Обстріл донецького аеропорту
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій