Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Іванович

«Російські танки заїхали в Охтирку у мене на очах»

переглядів: 123

Олександр з дружиною не виїжджали з Охтирки. Це далося взнаки – його дружина тепер мусить лікуватись через нервове виснаження.

Ми з міста Охтирка Сумської області. Від початку війни залишались вдома. З нами були донька та онука. Ми разом ховались у погребі, коли нас обстрілювали з літаків. Донька з онукою в якийсь момент виїхали на 15 днів, а потім знову повернулися додому. Удома все одно краще, хоч і страшно було.

Коли почалась війна, я був на роботі у добовій зміні – працював охоронцем у гаражі. Якраз о п’ятій ранку мені зателефонували і сказали, що почалася війна, потім прийшли водії. Саме в цей час у нас пролунав перший потужний вибух.

Моя зміна скінчилась, і десь о десятій годині я пішов у центр міста. Там вже була паніка: люди розкуповували їжу, стояли довжелезні черги. Я розмовляв з товаришем, коли чуємо: щось цокотить – це в’їхали російські танки. Так почалася війна.

Найбільше я переживав за доньку і онучку.

В магазинах харчів не було. Зарплату отримували на картку, ніде гроші зняти не могли. Дай Бог здоров’я працівникам Фонду Ріната Ахметова: допомогли нам трішки харчами. Так що пережили ми цей час нормально. Велика дяка йому.

Шокували бомбардування і розруха. В перші дні бомбили будинки, розбомбили садочок. Але люди згуртувались. Ми всі виходили прибирати місто. І надалі будемо прибирати.

Приємно було, що благодійні фонди нам допомагали, привезли гуманітарну допомогу.

Донька і онучка більш-менш у порядку, а дружина дуже тяжко переживає цю ситуацію. Я вожу її до лікарні. Вона має проблеми з нервовою системою. 

Важко сказати коли війна закінчиться. Але точно перемогою України. Я в це вірю. Мрію, щоб Україна відбудувалася, відновилася, щоб наші діти і онуки побачили мирне щасливе життя.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я харчування дітей житло літні люди (60+) діти перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій