Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Аполлінарія Пономарьова

"Різнокольоровий калейдоскоп подій мого маленького щастя"

переглядів: 86

Пономарьова Аполлінарія, КЗ «Довжанський ліцей» ім. П.Г. Стрижака Золочівської селищної ради

Вчитель, що надихнув на написання есе - Лисенко Світлана Станіславівна.

Одна мить, один день, один рік, одне життя... У свої чотирнадцять років зрозуміла, що саме один день може змінити долю будь-кого на роки. Мене він зробив дорослою... Чудово запам’ятовуються щасливі дні, вони окриляють, дають натхнення, змушують творити, йти до своєї мети.

Їх було безліч, цих яскравих миттєвостей життя. Різнокольоровий калейдоскоп подій мого маленького щастя.

Тато, мама, братик і я відвідуємо зоопарк, музеї, дендропарки, подорожуємо містами і селами України, захоплюємося краєвидами батьківщини. Моїй родині весело, гарно, щасливо, робимо фото у вишиванках, відпочиваємо, святкуємо, разом готуємо на вечерю улюблені страви.

Був у моєму житті ще один найкращий день, якого чекала з нетерпінням, - це народження молодшого братика.

Сімейна магія квартету панувала того вечора: найкрасивіша мама, найрідніший тато, я і крихітний Назарчик з мініатюрними рученятами, сонними оченятами і ледь помітною першою посмішкою.

Хіба це не щастя. Це найбільша радість: мир, злагода, дитинство, родина!

День, який перевернув усе моє безтурботне життя налетів, мов чорний вихор, і зруйнував нашу сімейну ідилію. Було багато емоцій і нерозуміння, таке враження, що відірвала частинку мого малого серденька звістка «Тато іде на війну!?»

Мій хоробрий татусь вирішив захищати нашу Батьківщину від ворога, що хоче знищити бабусину калину, мамині чорнобривці, мою мову, родючий чорнозем та волелюбний народ.

Я відразу стала доросла і зрозуміла – мій батько має величезну силу волі, патріотизм і робить сміливий крок, бо іде захищати наш спокій, нашу країну. Але знаю, що там, на війні, стріляють, там біль, там смерть може нести кожна куля. Душа моя рветься на частинки, так хочеться, щоб сьогодні татко був поруч, змазав зеленкою збите коліно і ніжно подмухав, тоді біль швидко зникає.

Уявляю, як катаємося разом на велосипеді або сидимо на березі мальовничої тихої річки пліч-о-пліч і рибалимо. Хочу відчути його обійми, почути мудрі поради і просто отримати з братиком подарунки «від зайчика». Пишу твір, на очах бринять сльози, стає страшно від думок, що з татом щось може статися. Ні! Боже, захисти його, благаю!

Я вірю, що все буде добре, і нарешті знову настане цей один день. На порозі з’явиться наш захисник і охоронець, мужній воїн України і скаже: «Війна закінчилась!» У дворі скавулітиме від радощів пес, мама витиратиме сльози, а мене з братиком татко схопить в очікувані обійми. Родина знову стане щасливою, та запанує мир в оселі й у країні, цього дня чекають тисячі і мільйони українців.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Довжанськ 2014 2021 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти розлука з близькими Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій