Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Василь Ковалевський

"Рідні шукали Василя шість днів"

переглядів: 32

49-річний Василь Ковалевський загинув 31 березня 2022 року, підірвавшись на розтяжці біля села Шпилі на Київщині. Того дня він із товаришем Романом поверталися в селище Іванків, а напередодні чоловікам вдалося під обстрілами вивезти до столичної лікарні хворого, якому терміново був потрібен гемодіаліз.

Рідні шукали Василя шість днів

«Ми неодноразово звертались у нашу поліклініку і в Червоний хрест, але всі відмовляли, ніхто не хотів ризикувати… Колега Василя, Тарас, гаснув на очах. Понад місяць в окупації він не міг отримати гемодіалізу. Їм таки вдалося врятувати його, а самі, повертаючись стомленими додому, потрапили в «мʼясорубку». Тоді ЗСУ наступали, а російська армія втікала в напрямку Чорнобиля. Від обстрілу чоловіки змушені були сховатися в ліс, де загинули від ворожої розтяжки», – розповіла дружина Людмила Ковалевська.

Василь Ковалевський родом з Іванкова. Там зростав і ходив до школи. Опісля з відзнакою закінчив Малинський лісотехнічний технікум за спеціальністю «Лісове господарство», а потім – Національний аграрний університет за цим же фахом. Понад 30 років віддав лісовій справі, 23 з них працював лісничим Іванківського лісового господарства.

Повномасштабна війна застала його зі сімʼєю в рідному Іванкові. Дружина пригадує – усе трапилося для них зненацька, уже з першого дня поряд ішли колони російської техніки...

Після 31 березня рідні шукали Василя шість днів. Ніхто не знав, де він. 5 квітня 2022 року повідомили, що в лісосмузі біля села Шпилі Вишгородського району сапери знайшли загиблими його і товариша.

«Він ліс любив, лісом жив і ліс його забрав у нас… Він для нас Герой», – додала Людмила.

У Василя Ковалевського залишилися дружина і двоє синів.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київська область 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій