Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Максим Соєнко

"Є одне бажання – перемога у війні і мир в Україні"

переглядів: 158

Соєнко Максим

учень 8-А класу Великодимерського ліцею Великодимерської селищної ради Броварського району Київської області

Учитель: Грикун Людмила Василівна

Моя Україна майбутнього

Зараз, під час війни, у кожного українця та українки є одне бажання – перемога у війні і мир в Україні. Усіх нас можна умовно поділити на декілька груп: ті, хто захищають нашу Батьківщину, ті, хто допомагають нашому війську у тилах, ті, хто допомагають людям з окупованих територій, ті, хто збирають гроші на підтримку армії. Однак усіх цих людей об’єднує одне бажання перемоги. Для мене також це є головним бажанням.

Сьогодні мир для мене – це спокій та можливість жити у безпечній державі. Коли настане мир, не буде страху, що прилетить ракета або дрон, не буде страху за рідних і знайомих, не буде страху за завтрашній день.   

Однак нам не слід відриватися від дійсності. Під час війни ситуація усередині країни та зовні неї може кардинально змінюватись як у гіршу, так і в кращу сторону. Ми можемо впливати на сучасну Україну і її майбутнє. Наприклад, допомагати армії, брати участь у благодійних заходах та найголовніше – не вдаватися до російського шантажу та пропаганди й зберігати тверезе мислення.

На жаль, ми не можемо знати, що чекає на Україну в майбутньому, які перешкоди нам зустрінуться, як закінчиться війна, чи буде мир. Відповіді на усі ці питання ми отримаємо, але не зараз.

Що стосується мого бачення України, я відповім так: “Я не пророк і не екстрасенс, я звичайна людина, так само, як і усі, хто це читає. Я не бачу і не можу бачити майбутнього, нам залишається лише сподіватись та робити те, що ми можемо, щоб прискорити перемогу і творити своє майбутнє. Звісно, усередині душі я хочу, щоб війна закінчилась якомога швидше і настав мир. Я хочу, щоб Україна була суверенною, вільною і сучасною державою, і для цього нам усім потрібно докласти зусиль заради нашої країни.”    

Коли настане мир, нам потрібно буде відновлювати Україну: відбудовувати міста, розміновувати кілометри нашої землі, відновлювати економіку та торгівлю. Та не слід забувати ще й про подальший розвиток держави.

У той час, коли в Україні війна завершиться перемогою і миром, буде спокій, буде тиша в небі без ракет і безпілотників, буде чутно людей, що радіють перемозі, буде життя врешті-решт. З іншого ж боку – зруйновані вщент міста й села, вбиті горем родичі загиблих на війні, розбиті долі та горе, що окутає Україну на довгі роки. З усім цим нам потрібно буде справлятися та відновлювати країну.

Моє ж завдання – допомога у відбудові країни. Звісно, нічого не можна казати наперед зі стовідсотковою впевненістю, але хочеться вірити у найкращий результат із можливих – остаточну перемогу із найменшими негативними наслідками. Як кажуть, поживемо - побачимо.  

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київська область Текст Історії мирних діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій