Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Томма

«Дитині було півтора року, він у вікно кричав: «Мамо, там буде бах!»

переглядів: 472

До війни і зараз я живу в Старогнатівці. У мене є чоловік, двоє дітей. Мої батьки та мама чоловіка теж зі Старогнатівки. До 2014 року життя було гарним. Я працювала. Зараз у нас у селі роботи немає. Молоді важко, всі їдуть. Постає питання про закриття школи, і дітей будуть кудись возити. Молоді практично не залишилося, в основному одні пенсіонери. У школі та садку дітей мало. Важко.

У 2015 році я була вагітна, і нам довелося поїхати, тому що медицини тут немає. Ми поїхали на непідконтрольну територію. Життя дитини було важливішим, ніж своє.

У безпеці ми себе не відчуваємо. У нас скрутне фінансове становище. Кожного дня присутній страх – страшно лягати спати, вести дітей до школи або садка. Діти дуже сильно бояться. Коли дитині було півтора року, він ставав у вікно і кричав: «Мамо, там буде бах!» Перелякана і одна дитина, і друга. Добре, хоч наш будинок не постраждав, але поруч були прильоти.

Ми отримували допомогу від Фонду Ріната Ахметова, поки діти були маленькі. Свекруха – пенсіонерка теж отримувала. Допомагав також Червоний Хрест. Від Фонду нам давали продукти, а від Червоного Хреста спочатку давали продукти, а потім грошову допомогу. Підтримка була велика.

Дитині було півтора року, він у вікно кричав: «Мамо, там буде бах!

Найбільше хочеться спокійного життя та впевненості в завтрашньому дні.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Старогнатівка 2015 2021 Текст Історії мирних жінки переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення сім'ї з двома і більше дітьми діти
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій