Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Узун

«Відчуваєш такий страх від усвідомлення, що тебе в мить може не стати»

переглядів: 536

Я інвалід другої групи, не працюю. Живу з батьками, які вже на пенсії, їм під 80 років. Усе життя вони пропрацювали в школі, дуже люблять дітей, онуків. Я теж пішла по їх учительських стопах, вступила до педагогічного інституту. До війни була якась радість в житті, ми до чогось прагнули.

Дуже добре пам’ятаю той день, коли почали стріляти. Це було 20 або 21 серпня 2014 року. Так стріляли, що ми спочатку подумали, що це десь далеко. А потім усе ближче і ближче, фактично поруч. Це було настільки страшно, передати не можу. Усе, що описується – ніщо в порівнянні з тим, що довелося пережити. Такий жах, таку паніку відчуваєш від усвідомлення, що тебе в мить може не стати...

Просто паніка та жах, більше нічого. Був страх, що розбомблять і від тебе не залишиться ні шматочка. Я не побажаю нікому в своєму житті таке пережити, тому що дуже страшно... Коли стріляли о 5 годині ранку, це було найважчим для мене. І потім вони продовжували стріляти ще й ще.

Фінансовий стан став дуже складним. У тата проблеми з серцем з дитинства, у мами гіпертонія набута. Дуже багато грошей іде на ліки, їх катастрофічно не вистачає.

Дуже хочу, щоб відновився мир. Раніше ми за дві години могли дістатися до Донецька, за годину до Докучаєвська. Зараз такої можливості немає.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Старогнатівка 2014 2021 Текст Історії мирних жінки обстріли безпека та життєзабезпечення люди з обмеженими можливостями
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій