Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Федорівна Тріщенко

«Пряме влучення в будинок – найстрашніше, що мені довелося пережити»

переглядів: 695

До війни, слава Богу, усе було в порядку. Уся сім’я жила в Станиці Луганській. У 2013 році я поховала чоловіка. Він був інвалід війни, мав першу групу. Діти поруч, у кожного свій будинок. Старша дочка та наймолодший син жили недалеко.

Ми живемо на самому краю вулиці. Старша дочка – учителька російської мови, у 1988 році закінчила інститут і працювала тут у середній школі. Тепер у Станиці я залишилася сама.

1 червня [2014 року] почалися обстріли. Сяк-так проживала, тоді пенсію нам не платили. Потім почали потихеньку відновлювати, пенсії почали давати восени, начебто життя стало налагоджуватися.

Але десь у кінці грудня 2014 року відбулося найсильніше загострення [конфлікту]. 20 січня 2015 року в мене розбомбили будинок – ні світла, ні газу, живи як хочеш. Їхати я не стала нікуди, залишалася вдома. Червоний Хрест допоміг відновити, спасибі. У мене був будиночок із сусідом на двох. Рожеві мрії були зруйновані у 2014 році.

Пряме влучення в будинок – найстрашніше, що мені довелося пережити

Тепер у селищі залишилися переважно одні пенсіонери. Роботи немає. Усі підприємства закриті. Багато людей у нас працювали в Луганську на заводах. Тепер ми повністю відрізані. Але мене це мало обходило. Я працювала вчителем середньої школи, викладала українську літературу.

Я перебувала у своєму будинку, коли було пряме влучення. Це сталося вдень. Міни лягали в городах, а потім прилетіло в будинок. Останнє, що я чула, були постріли, а вибух уже не чула, у мене була контузія.

Наслідки залишилися, але жити можна. Це найстрашніше, що мені довелося пережити. Усе було посічене металевими осколками міни, але мене не зачепило. Я залишилася без ушкодження, тільки контузія.

Моя мрія – зібрати всю родину за одним столом, побачити всіх поруч.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Станиця Луганська 2014 2021 Текст Історії мирних жінки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло літні люди (60+) розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій