Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Юріївна Філімончук

«Довелося в підвалах жити довго»

переглядів: 551

Олена Юріївна скаржиться: війна забрала спокій і здоров’я. Довелося розлучитися з дітьми й побачити, як «танцюють» від вибухів будинки.

... Звичайно, я пам’ятаю, як війна почалася 11 липня 2014 року. Тоді йшли танки, почалися вибухи – і ми зрозуміли, що це. Будинок наш, як і всі будинки тут, постраждав, вилетіли вікна, дахи. Один двоповерховий будинок взагалі був повністю знищений. Людям нікуди було подітися.

Довелося в підвалах жити довго

Мої діти роз’їхалися через війну. Ну, а ми з чоловіком тут залишилися, хоч і погано себе почуваємо. Війна дуже вплинула на наше здоров’я. Чоловік – шахтар, у нього ноги відмовили, на милицях став пересуватися. Болячок додала нам ця війна.

До війни ж був спокій, ми не жахалися, як від цих вибухів і автоматних черг. А тут довелося в підвалах жити довго. Ліжка робили собі з дверей, знімали їх із ванни, із кухні, робили такі стелажі... Грубку склали, топили її та їсти готували. Довго сиділи без води та світла. Потім це поступово нам стали відновлювати.

А буквально вчора тут знову були воєнні дії. Ми не знали, куди подітися, може, у підвал треба було. Тут такі снаряди лягали, що будинки буквально «танцювали».

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новотошківське 2014 2021 Текст Історії мирних жінки чоловіки 2014 зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення вода здоров'я люди з обмеженими можливостями 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій