Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Іванівна Кирилюк

«Прийшлося виїхати, щоб хоч живими залишитися»

переглядів: 90

Я пенсіонерка. Проживала в селі Кам’янське Василівського району. 

Початок війни добре пам’ятаю. Ми в підвалі півтора місяці ховалися. Вискочимо на пів години, що-небудь приготуємо - і знову в підвал. 

У нас світла не було, води не було, гуманітарну допомогу і медикаменти нам давали наші солдати. Поки було тихо, ми ходили набирали воду з колодязя.

Ми вирішили виїхати, коли вже не можна було знаходитися в підвалі. Бо каміння почало рухатися і кого вбило, кого привалило. А в мене син і онук. Ми всі в підвалі ховалися.

Не хотілося покидати рідний дім. Але прийшлося їхати - хоч живі залишилися. Волонтери нам допомогли виїхати: один довіз до другого, а другий - вже до Запоріжжя. 

За кордон ми не думали виїжджати, бо за кордон виїжджають жінки. А у мене хлопці тут, я їх не кину. Де вони - там і я. Ми всі поряд, всі разом. Всі один одного підтримуємо. 

Молимо Бога, щоб війна швидше закінчилася.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Кам’янське 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода здоров'я житло літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій