Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Назаренко

«Під час першого ж обстрілу загинули наші друзі»

переглядів: 649

Початком війни став перший обстріл. Ми чули, коли десь там починалося. Боялися, але думали, що нас обійде стороною. І коли я збирала речі, чоловік говорив: «А мої поклади назад. Усе буде нормально, не хвилюйся». І так вийшло, що після першого обстрілу ми виїхали, і чоловік виїхав у чому був. Ми поїхали на півтора місяці. Мої батьки живуть у Добропільському районі, тому ми трохи побули в них і повернулися додому.

Під час першого ж обстрілу 13 червня 2014-го загинули наші друзі. Одразу стало зрозуміло, що це війна. А мені потрібно було йти на роботу. Зараз важко згадувати...

Під час першого ж обстрілу загинули наші друзі

У мене була подружка. Вони з чоловіком хотіли виїжджати до Криму. У них там жили родичі. Вони були в мене, я кажу: «Може, не їдьте? За будинком я догляну, ми все одно будемо тут». Ще сподівалися, що все буде добре, не так страшно. А потім все сталося. Подружка о другій годині від мене пішла, а о четвертій вже все почалося. І ось так ми розлучилися. Вони були вдома удвох із чоловіком, так і загинули. Залишили дочку. Вона була в Донецьку.

Через війну ми практично не виховували дочку. Вона ходила в перший клас, і ми її відправили жити до мами, у Добропільський район, а забрали назад тільки в шостий клас.

Зараз ми вже не боїмося, якось звикли. Зараз немає такого, хіба що постріляли, але вже не так страшно.

Мрію, щоб повернувся мир, щоб усе повернулося на круги своя, і щоб діти не відчули те, що довелося нам. Наше ставлення до життя змінилося, ми почали користуватися тими миттєвостями, які є зараз, і не відкладати все на потім.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Красногорівка 2014 2021 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти 2014 переїзд обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти розлука з близькими 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій