Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Cтоцька

"Правоохоронці знайшли автівку та обгоріле тіло Олени"

переглядів: 43

4 березня 2022 року Олена Cтоцька разом із чоловіком Сергієм і донечкою Анною намагалася евакуюватися з Київщини на Волинь. На Житомирській трасі між селами Мила і Мрія автівку родини розстріляли російські військові. Олена загинула. За два дні до вбивства їй виповнилося 28 років.

Правоохоронці знайшли автівку та обгоріле тіло Олени

«Вони евакуйовувалися із села Михайлівка-Рубежівка, де мешкали. Їхня автівка їхала попереду, позаду були куми, родина Толоків: Дмитро і Діана. Вогонь окупанти відкрили біля заправки. Машина Оленки проїхала ще кількасот метрів і зупинилася. Сестра прикривала собою доньку», – розповів Іван, рідний брат загиблої.

Чоловік Олени, Сергій, і донька Аня були поранені. Тато взяв дівчинку на руки і рушив пішки далі. Дорогою він чув, як окупанти продовжили стріляти в автомобіль, де на задньому сидінні було тіло його дружини.

«Російські солдати стріляли так, щоб машина згоріла, і від їхнього злочину нічого не залишилося», – сказав Іван.

Куми Стоцьких наздогнали Сергія. Разом вони з допомогою волонтера дісталися лікарні. Там поранені отримали першу допомогу, а далі волонтер допоміг дістатися Рівного, де Сергієві й Анні зробили більш складні операції – виймали уламки снарядів.

Олена Стоцька була родом із села Зарудчі Волинської області. Здобула вищу освіту за спеціальністю «Хімія» у Національному університеті «Києво-Могилянська академія». Згодом, як і її чоловік, стала програмісткою. У Михайлівці-Рубежівці сім'я будувала омріяний дім. Останній період життя Олена була в декреті, піклувалася про донечку.

«Оленка була дуже позитивною, скрізь перша. Допомагала нам усім з роботою, нашим дітям із навчанням. У той роковий день вони їхали у село Зарудчі. Спочатку сумнівалися, чи варто до нас їхати. Боялися, що тут близько до кордону. Але на Київщині їм було важко: маленька дитина, світла не було, постійні повітряні тривоги», – розповів Іван.

Наприкінці березня 2022 року правоохоронці знайшли автівку та обгоріле тіло Олени. Рідні робили ДНК-тест для опізнання. Опісля загиблу поховали в рідному селі на Волині.

В Олени залишилися донька, чоловік, батьки, брат, сестра та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київська область 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій