Городецька Аліна, 9 клас
Заклад загальної середньоїосвіти І-ІІІ ступенів № 3 Тростянецької міської ради Сумської області
Вчитель, що надихнув на написання есе: Великород Тетяна Миколаївна

Бути українкою – це моя суперсила!

Україна як держава мала багато злетів та падінь на історичних гойдалках. В усі часи українські землі приваблювали загарбників. І завжди українці стояли до останнього, захищаючи рідну землю.

Тридцять років незалежності Україна була однією з держав Європи. Ми жили своїм звичним життям, вирішуючи щоденні турботи.

Окупація Криму й Донбасу росіянами позбавила людей узвичаєного життя, житла, роботи. Тисячі людей були змушені шукати безпечного місця в інших регіонах України й будувати своє життя заново.

Повномасштабне вторгнення зруйнувало життя всіх українців. Не залишилося в Україні жодного безпечного місця, жодної родини, яка б так чи інакше не постраждала від війни.

Увага всього світу звернута на події в Україні. Одні країни нас підтримують, інші ставляться нейтрально. Але тепер увесь світ знає, хто такі українці!

Бути українцем сьогодні - це жити попри все.

Це брати зброю й іти на «нуль». Це виживати в окупації. Ховати українські паспорти й прапори від ворожого паплюження. Це рятувати тварин, бо їхні господарі загинули. Це діставати людей із-під завалів. Це за кілька годин закривати величезні збори на допомогу ЗСУ. Це плести маскувальні сітки, виготовляти обереги, малювати листівки й писати листи вдячності й підтримки нашим воїнам. Це втрачати близьких та рідних. Приймати в родину осиротілих дітей. Зупиняти ворога беззбройними руками. Жартувати, коли страшно й боляче, робити тематичні малюнки-меми, писати поезії й музику. Обійматися з незнайомими людьми, лише почувши українську мову за кордоном. Плакати під український Гімн та «Ой у лузі…»

Бути українцем – це знову й знову вставляти вибиті уламками вікна й наводити лад в оселі, засівати щойно розміновані поля, відновлювати виробництва й створювати нові бізнеси.

Бути українцем - це викликати подив та захоплення всього світу. Я горда, що я українка. Я люблю свою країну, вірю в нашу Перемогу. Я роблю все, що в моїх силах, щоб її наблизити. Я українка. Це моя суперсила. І я цим пишаюся.