Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Бережна

«Після обстрілів діти наділи на себе хрестики»

переглядів: 949

Ми живемо на самому краю селища. У лютому, коли був страшний обстріл, трапилося пряме влучення в погріб. Якби ми були в цьому погребі, що сталося б з нами?

Таке влучення могло б зруйнувати весь будинок, але літня кухня прийняла весь удар на себе. Вибуховою хвилею вибило вікно в дитячій спальні, дочки-близнючки – Настя та Катя – дивом не постраждали.

Діти того дня наділи хрестики на шию. Досі в них є цей страх, після останнього обстрілу вони бояться спати у своїй кімнаті.

Чоловік не раз виводив нас з-під обстрілу, він колишній афганець. Але кілька місяців тому з ним трапилася біда: він був обхідником на залізничних коліях, поспішав додому, і його збив тепловоз. Ногу ампутували. Потім у серпні стався інсульт.

Єдиний дохід нашої сім'ї – пенсія чоловіка з інвалідності. Нам дуже важко. Але треба якось жити й виживати далі. У селищі немає роботи, транспорт ходить тільки три рази на тиждень. Їхати треба звідси. А куди?

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Курдюмівка 2014 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій