Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Юріївна Гресь

«Поруч прилетіла ракета - у нас підвіконня повипадали»

переглядів: 39

Мені 30 років. Жила з чоловіком в Авдіївці Донецькій області. Зранку почули вибухи десь далеко, прокинулися. Я відкрила інтернет в телефоні і прочитала, що почалася війна, сказала чоловіку. Весь день ми були на нервах, страшно було. 

Не було води - ми самі копали собі свердловини й набирали. У свекрухи і свекра холодно було, ні води, ні газу, ні світла. Ще й поруч прилетіла ракета. У нас підвіконня повипадали. Добре що вікна поклеїли, то вони вціліли.

Ми і в підвалі ночували. Найбільше страшно було за батьків, щоб у них серця не стали: свекор старенький - 80 років.

Виїхали 30 березня. В Дніпрі у школі три дні ночували, а потім вирішили поїхати до родичів чоловіка на Черкащину. Тут ми зареєструвалися як переселенці. Аж не віриться, що тут може бути тихо. Тривоги часто, але, слава Богу, так не стріляють, як у нас. І все ж таки тут все чуже, не своє. Таке відчуття, що зараз прийдуть і скажуть виселятися. А куди? Ото такий страх.

Вода у нас є в криниці. Нам гуманітарну допомогу дають часто. У мене інвалідність другої групи. Я 2020 році впала з велосипеда і пошкодила два хребці. Зараз не можу нічого важкого підняти. Хочеться, щоб війна скінчилась якнайшвидше.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Авдіївка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода здоров'я житло непродовольчі товари люди з обмеженими можливостями літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій