Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лариса Олексіївна

«Пам'ятаю, як ми почали від стрілянини у підвалах ховатися»

переглядів: 527

Лариса Олексіївна пам'ятає, як страшно розпочалася війна. Вона разом зі своєю родиною виїжджала з рідного селища подалі від стрілянини. Дізнавшись про випадки мародерства, сім'я повернулася додому.

2014 року війна почалася, число я вже не пам'ятаю. Пам'ятаю, як снаряди літали, як у селищі на будинках дахи побило, як ми у підвалах ховалися від усієї цієї стрілянини. Страшно було.

Ми сім'єю виїжджали. У Красноармійську жили, і до Полтавської області їздили, і до Дніпропетровської. Шукали житло, люди нас дали притулок. А потім повернулися назад, бо тут почали порожні будинки розбирати і розтягувати.

Тоді магазини не працювали, електрики не було, отак ми тут і жили, як усі. Без води перебивались, зі свічками жили, всяке було, перенесли.

Дуже важливою для нас була благодійна допомога. Нам і Рінат Ахметов, і Червоний Хрест допомагали, спасибі. Ми б без цього не прожили.

Нині теж дуже важко жити на пенсію. Ліки, газ, вугілля – все дорожчає. Як можна вижити? Радіємо, коли на вулиці тепло, а то нема чим топити.

Мріємо, щоб був мир і щоб нас дали спокій.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 2015 2021 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 2015 переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення вода непродовольчі товари літні люди (60+) їжа 2021 Обстріли Мар'їнки
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій