Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анатолій Корнєєв

«Почули від нього по телефону лише одне слово – «вода»

переглядів: 54

79-річний Анатолій Корнєєв потонув у своєму будинку на вулиці Береговій у місті Гола Пристань Херсонської області. Трагедія сталася внаслідок підриву російськими окупантами греблі Каховської ГЕС.

«Почули від нього по телефону лише одне слово – «вода»

Вибух на ГЕС пролунав 6 червня 2023 року. У зоні з ризиком підтоплення опинилося 80 населених пунктів.

Анатолій Степанович народився у місті Гола Пристань. Працював у Херсоні – ремонтував судна на суднобудівному заводі. У молодості займався боксом, проходив курси водолаза та стрільби.

У Херсоні Анатолій мешкав з дружиною та синами. Коли вийшов на пенсію – повернувся до Голої Пристані. Любив ловити рибу. Порався по господарству. Мав собак, котів та курей.

Ще до початку повномасштабного російського вторгнення в Україну родичі Анатолія Степановича пропонували йому переїхати до Херсона, але він відмовлявся.

У перші дні повномасштабної війни російська армія окупувала Голу Пристань і він із дружиною опинилися в окупації. У лютому 2023-го через відсутність належного лікування та доступу до медикаментів дружина Анатолія померла.

6 червня 2023 року, коли російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС, рідні намагалися сконтактуватися з Анатолієм Корнєєвим. Однак звʼязок був дуже поганий. Почули від нього по телефону лише одне слово – «вода».

«Дідусь завжди приходив на допомогу всім, хто цього потребував. Незламний, людина свого слова», – сказала онучка Анастасія Корнєєва.

В загиблого залишилися сини із родинами, онуки та правнуки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Гола Пристань 2022 2023 Текст Історії мирних чоловіки пенсіонери психологічні травми втрата близьких безпека та життєзабезпечення вода літні люди (60+) перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій