Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Гришко

"Наша втрата – дуже велика"

переглядів: 57

6 червня 2023 року російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС на Херсонщині. Внаслідок вибуху в зоні із високим ризиком підтоплення опинилися близько 80 населених пунктів. Зокрема, у тимчасово окупованій Голій Пристані затопило близько 200 житлових будинків. Люди намагалися рятуватися, евакуюватися, утім це доводилося робити під обстрілами російської армії.

Наша втрата – дуже велика

8 червня 2023 року під час евакуації своїх дідуся та бабусі з Голої Пристані загинула 32-річна Тетяна Гришко. Жінка була вагітна, очікувала на народження донечки.

Тетяна була родом із Голої Пристані. У 2005-2007 роках навчалася на перукаря у професійно-технічному училищі №10 у Херсоні. Опісля – продовжила роботу за спеціальністю.

Друзі та знайомі згадують її відкритою та щирою людиною і чудовою фахівчинею.

«Моя люба подружка Тетяна Гришко, мені дуже сумно та боляче усвідомлювати, що тебе вже нема… У нас була дуже гарна юність, ми з тобою вчились разом і будували великі плани на майбутнє. Ти була щира, добра, чуйна дівчина. Була чудовою перукаркою, майстринею своєї справи. Світла тобі памʼять… Я тебе хочу памʼятати усміхненою, веселою і з дзвінким сміхом», – сказала подруга загиблої Вероніка Чепурна.

«Моє сонечко, моя люба кума, я ніби відчувала… Пробач, що не перевернула пів світу, щоби почути тебе та вмовити не їхати! Наша втрата – дуже велика!», – додала кума загиблої Катерина Гудз.

У Тетяни Гришко залишилися батьки, сестра, хлопець та племінники.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Гола Пристань 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій