Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марія Щербина

"Бачив, як Марія та її чоловік Олексій потонули"

переглядів: 52

84-річна Марія Щербина потонула 7 червня 2023 року неподалік власного дому на вулиці Пушкіна в місті Гола Пристань Херсонської області. Рівень води там стрімко піднявся після того, як російські окупанти напередодні підірвали греблю Каховської ГЕС. Поряд з Марією загинув також її чоловік Олексій.

Бачив, як Марія та її чоловік Олексій потонули

Марія Щербина народилася в селі Кардашинка Голопристанського району. Згодом зі сімʼєю мешкала у Голій Пристані, де мали власний будинок. Марія довгий час була робітницею на винограднику. На пенсії займалася домашніми справами, доглядала невелике господарство біля дому.

«Бабуся була дуже життєрадісна та щедра людина. Вони з дідусем жили душа в душу. Дуже кохали одне одного. Раділи життю, трьом правнукам. Допомагали їх доглядати, підтримували нас», – розповіла онука Марії Щербини, Вікторія.

Із початком повномасштабної війни Вікторія із трьома дітьми евакуювалася з Херсонщини у західні області України. Її бабуся та дідусь виїздити з рідного міста не хотіли. Там залишилася також матір Вікторії. Коли почала ширитися інформація про загрозу підриву греблі Каховської ГЕС, родичі не думали, що може трапитися настільки сильна повінь.

Та після вибуху рівень води підіймався дуже стрімко. Сусід, якому вдалося вибратися на дах будинку, бачив, як Марія та її чоловік Олексій потонули. Вони кричали, просили про допомогу... Вижити вдалося лише їхній доньці.

За словами онуки Вікторії, російські окупанти не дозволили забрати тіла її загиблих родичів для поховання.

У Марії Щербини залишилися донька, онука та троє правнуків.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Гола Пристань 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій