Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Леонідівна Орлова

«По щоках котилися сльози, а трирічний син мене заспокоював»

переглядів: 438

Я весь час живу в селі Нижня Вільхова Станично-Луганського району. Батько у мене хворий на пенсії. Мама померла у лютому 2014 року. Старша дитина вже закінчила навчання, середній син навчається у п'ятому класі. Нещодавно народилася донька, їй зараз два роки.

У травні 2014 року у нас розпочалися бойові дії. Найчастіше мені згадується час, коли ми вільно їздили до Луганська, я там працювала. Без проблем можна було поїхати та купити все, що потрібно. З дітьми їздили і до парку, і до цирку, а зараз такої можливості немає.

Пам'ятаю перші дні, коли наше життя змінилося. Середньому синові було три роки. Наш будинок знаходиться неподалік дороги. Син заліз на стілець і показує: "Мамо, глянь, бі-бі їде". Їхали машини, танки. Танки почали стріляти. У мене почали скотитися сльози, а він бігає і каже: «Мамо, не плач, все пройде».

Дякувати Богу, наш будинок не постраждав, але в селі були влучення. Ми й у підвалах ховалися, і ходили до амбулаторії до бомбосховища. А потім поступово звикли та нікуди не ходили.

Жити стало дуже тяжко. Грошей не вистачає, роботи нема. Хотілося б забути, коли стріляли, а маленька дитина бігала і кричала. Він боявся.

Під час обстрілу ми нікуди не виїжджали. На той час нам дуже допомогла гуманітарна допомога, бо грошей не вистачало. Найбільше допомагали Фонд Ріната Ахметова та NRC [Норвезька рада у справах біженців].

Мрію про те, щоб був мир, щоб ми могли спокійно працювати та виховувати дітей.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Нижня Вільхова 2014 Текст Історії мирних жінки діти 2014 обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій