Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Андрій Калімов

"Після ексгумації тут виявили 11 вбитих мирних мешканців"

переглядів: 90

33-річний Андрій Калімов загинув 23 березня 2022 року в місті Ірпінь на Київщині. Не маючи доступу до електрики та газу, він разом із рідними готував їжу на вогнищі у дворі будинку, коли в місті почався черговий російський обстріл. Разом з Андрієм загинули брат Кирило з дружиною Валентиною, друг та двоє знайомих.

Після ексгумації тут виявили 11 вбитих мирних мешканців

«Після 23 березня мені скинули шматок відео, на якому я побачила їх мертвими у дворі будинку. У наш паркан влучив снаряд. Їх усіх вбило його уламками… », – розповіла дружина Андрія, Анастасія.

Кілька днів тіла загиблих лежали просто неба, потім їх перенесли і прикопали у сусідському дворі. Звідти – перемістили до братської могили біля Міського будинку культури. Після ексгумації тут виявили 11 вбитих мирних мешканців. Андрія Калімова рідні шукали півтора місяця. Його опізнала сестра Олександра в моргу у Білій Церкві.

Андрій Калімов народився в Ірпені, тут навчався у школі №2. Згодом здобув спеціальність електрика, працював різноробочим на будівництві в Києві. Був товариським, дуже любив свого маленького сина.

24 лютого 2022 року сім'я перебувала вдома, переховувалися у підвалі. У перервах між обстрілами Андрій шукав для рідних їжу.

5 березня Анастасія зі сином з допомогою волонтерів евакуювалася з Ірпеня.

«Андрій нас довіз до вокзалу й повернувся додому. Ми перейшли через зруйнований міст, сіли в автобус. Останній раз спілкувалися з ним 15 березня по телефону. Андрій розповідав, що люди згуртувалися, допомагали один одному: носили воду, рубали дрова... Чоловік повністю забезпечував нас із сином. Коли його не стало, дитині не було й року. Після трагедії ми живемо у тому ж будинку, де загинув мій чоловік. Раді, що хоча б залишився дах над головою. У будинку довелось міняти двері і вікна. Важко, бо я в декреті, також доглядаю стареньку бабусю», – розповіла дружина Анастасія.

Андрія поховали в Ірпені. У нього залишилися дружина, син, сестра та бабуся.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ірпінь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій