Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вероніка Білай

«Під обстрілами у нас не стало світла, газу і води. Ми переїхали у центр, але і там почалося пекло»

переглядів: 288

Війна залишила нас без домівки. Ми втратили все, що в нас було. Ми жили в Лівобережному районі Маріуполя у будинку біля центрального спуску до моря.  Наша квартира згоріла повністю.

Ми були молодою активною родиною. Дуже любили своє місто та наших дітей. Діти навчались у школі на відмінно, ходили в музичну школу. Крім цього, донька займалась балетом, а син - карате. Зараз не лишилось нічого.

Війна застала нас вдома. Ми ховалися від обстрілів у своїй квартирі в коридорі, адже бомбосховища в нас не було.  Коли зруйнували будинки навкруги і у нас та не стало газу, води, закінчувались запаси їжі, ми виїхали до центрального району.  Але і там почалося пекло. Було дуже страшно, бо кожного дня на нас безупинно скидали авіабомби.

Ми знайшли воду, збирали дрова, мінялися з сусідами їжею. Але с кожним днем було все важче. Криничку почали бомбити, їжа закінчувалася. Наші діти дуже боялись обстрілів Градів, минометів та авіації,  бачили трупи на вулиці.

В Маріуполі ми знаходились перший місяць, з 25 березня ми живемо у Хмельницькому. Діти дуже тривожні, лякаються різких звуків. Бояться, що знову поряд почнуться бої.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта вода житло сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя їжа 2022 Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій