Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Антон Полонський

"Отримала найстрашнішу в своєму житті посилку…"

переглядів: 69

4 березня 2022 року подружжя Антон і Ганна Полонські намагалися виїхати з окупованої Бучі. На одному із блокпостів їхній автомобіль розстріляли російські військові. Антон загинув на місці, а його вагітна дружина отримала множинні осколкові поранення. Близько 20 днів вона провела в реанімації.

Отримала найстрашнішу в своєму житті посилку…

Антону Полонському було 36 років. Він народився у місті Запоріжжя. Там навчався і мешкав більшу частину життя. Був підприємцем, мав невелику компанію, що займалася ремонтом будинків. За кілька років до повномасштабної війни переїхав із дружиною Ганною в Бучу на Київщину. На новому місці почав займатися виготовленням меблів на замовлення.

«Мій брат був дуже гарною людиною: і зовні, і внутрішньо. Добрий, працьовитий. Антон не вживав спиртного, займався спортом… Я не можу уявити, що все це насправді сталося! Мій любий двоюрідний брат, ми були дуже близькі. У дитинстві влітку разом їздили відпочивати, я їздила до нього в Запоріжжя на Новий рік, день народження, на канікули. Коли виросли, спілкувалися вже не так часто, у кожного була своя родина. Проте щоразу наша зустріч була теплою. А коли він мені дзвонив, завжди так ніжно вітався…», – розповіла двоюрідна сестра Антона, Анна.

Коли почалася повномасштабна війна, Антон був у Запоріжжі у відрядженні, його дружина – в Бучі. Чоловік сів на потяг і поїхав до Києва, звідти була складна дорога до Бучі, куди добирався вночі.

«4 березня він із вагітною дружиною зібрали речі в авто і спробували виїхати. Ні я, ні його мама не знали про це. У той день сталася біда. На одному з блокпостів Антона застрели. Куля поцілила в чоло, він помер миттєво. Потім окупанти почали розстрілювати машину з міномета. Аню важко поранило. Вона втратила дитину…», – розповіла Анна.

«Антона й Ганну привезла одна із наших медичних бригад 4 березня. Чоловік був мертвим, а жінка – пораненою. Ми надали Ганні медичну допомогу, вдалося її стабілізувати. Вночі був приліт по нашій поліклініці, зранку – ще один, тож ми ухвалили рішення про евакуацію. Наступного дня Ганну транспортували до військового шпиталю. Антона тимчасово поховали на території поліклініки. Після звільнення Київщини його ексгумували. Я був із матір'ю Антона на зв'язку. Вона опізнала його по каблучці на пальці та ланцюжку…», – пригадав директор Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківський.

«Ми не могли доставити тіло Антона до Запоріжжя, на той час це було неможливо. Матері Антона запропонували зробити кремацію. Вона погодилася й опісля отримала найстрашнішу в своєму житті посилку…», – додала сестра Анна.

В Антона Полонського залишилися мама, дружина та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Буча 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій