Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марія Іллівна Філімонова

«Від сильного переляку я впала й тепер не ходжу»

переглядів: 590

Це було, коли я ще трохи виходила на вулицю на милицях. Я сьомий рік не виходжу. Живу у п’ятнадцятому будинку, а була [тоді] біля чотирнадцятого. Я так злякалася! Впала на ноги й зовсім перестала ходити. Це був мій перший місяць війни.

У підвалі не сиділи. Я вирішила: уб’ють, значить, нехай вбивають у квартирі. Я не можу. Я як на ноги впала – не можу нікуди вийти, навіть у туалет.

Мій будинок не постраждав. Звичайно, ми фінансово постраждали. Іноді й копійка є, а я не можу ходити в магазин. Буває, що сиджу без хліба по три дні, поки хто-небудь зайде та принесе хлібця. Таке в мене зараз життя.

Я отримувала допомогу від Фонду Ріната Ахметова. Один раз допомагав «Карітас». Якось давали гроші. Спасибі цим організаціям. Завдяки цій допомозі було трохи легше. Я могла собі дозволити купити щось поїсти. А зараз живу як живу. У мене і гіпертонія, і хребетні грижі, і остеопороз, і цукор – усе разом. Уся пенсія йде на аптеку. Якщо я не буду купувати ліки, не буду жити.

Мені по господарству ніхто не допомагає. У мене була допомога, але її забрали, бо в мене в Сумах живе син. Йому 61 рік, він чорнобилець, мені сказали: «Нехай або матеріально допомагає, або забирає вас до себе».

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новолуганське 2014 Аудіо Історії мирних пенсіонери психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій