Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Володимир Борисович Баксан

«Від магазину, де я працював охоронцем, залишився лише каркас»

переглядів: 550

Ми із сім'єю весь час проживаємо в Красногорівці, нікуди не їхали. Нашій доньці 13 років, вона навчається у сьомому класі, син вже дорослий. До війни я працював охоронцем АТБ у Старомихайлівці, але тепер від магазину залишився один каркас. Потім я став на облік у центрі зайнятості, але якщо пропонують якусь роботу, то не в Красногорівці чи Мар'їнському районі, а десь далі. Виходить, що заробиш, то й витратиш на дорогу.

У нас не було електрики, ми поклали ґрати на цеглу і так готували їсти. У будинку були пошкодження, у нас вилітали вікна, побило дах. Потім Червоний Хрест допомагав міняти, поставили три пластикові вікна і поміняли дах. Дякуємо їм велике.

Ми ховалися здебільшого у сусіда, бо у мене льох знаходиться під будинком і закривається кришкою. У ньому було небезпечно перебувати, бо якщо кухонька впаде, то там і сидітимеш. Ми ховалися із сусідами, у компанії було веселіше. Вже якщо десь присипле, колективно можна відкопатися. На той час не було жодного зв'язку.

Війна змінила наше життя насамперед у тому, що не стало роботи. Зараз працює дружина, а раніше ми працювали вдвох. Раніше була стабільність, а зараз перебиваємось. У нас й досі неспокійно, але ми вже звикли. Якщо десь бахає не дуже близько, то вже й не звертаємо уваги.

За роки війни було багато важких епізодів. Наші сусіди мали пряме потрапляння до підвалу. У мене в хаті вилетіли вікна, контузило вівчарку, вона невдовзі померла.

Вдруге до сусідів потрапило у кут будинку. У багатьох знайомих та родичів були руйнування, когось поранило. Після цього з'явилися різні хвороби на нервовому грунті.

Від магазину, де я працював охоронцем, залишився лише каркас

Дітлахи не можуть спокійно вийти на вулицю і погуляти. Немає ні парків, ні каруселів, загалом, жах. Діти ростуть в інтернеті.

Гуманітарні організації привозили то вугілля, то дрова. Давали і продуктові набори, якось я отримував на тещу.

Дуже хочу, щоби була стабільність і хороша робота, щоб можна було вирішувати якісь побутові проблеми.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Красногорівка 2014 Текст Історії мирних чоловіки зруйновано або пошкоджено житло поранені обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло робота
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій