Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Євгенівна Арзуманова

«Окупанти все руйнують, просто стирають з лиця землі»

переглядів: 110

Я з Маріуполя. Жила собі, все було добре. І всього цього не стало вмить. Усе через вторгнення.

24 лютого я була на роботі. Почула вибухи, але не надала цьому значення. Коли приїхала додому, ситуація уже була серйознішою.

Моя невістка була вагітна, на восьмому місяці. У неї ще є трирічна дитинка. Боялися за неї, за малого. У нас був невеликий запас харчів, тому нестачі не було. Але страх за життя змусив нас виїхати. Виїжджали пізно вночі, перешкод не було. Їхали швидко, прибули до Дніпра. Хотіли за тиждень повернутися, але… Дуже боляче.

Багато людей нам допомагало. У Дніпрі не було де зупинитися, тож ми заселилися до готелю. Там нас безкоштовно годували, надали 50% знижку на проживання. Потім ми знайшли постійне помешкання. У благодійних центрах отримували гуманітарку.

Я довго не спала, сиділа на таблетках. Найбільше мене шокувало те, як окупанти все руйнують, просто стирають з лиця землі. Не доберу слів, як саме це назвати.

Кожне нагадування про моє місто озивається болем у серці. Рідні вулиці, якими я ходила, – їх більше немає.

Війна дуже вплинула на нашу родину: ми стали ближчі одне до одного. Зараз я гостюю у батьків в Одесі – вони теж виїхали. А так живу в Дніпрі з невісткою та її дітками. Малюк народився майже рік тому, 21 березня.

Війна закінчиться нашою перемогою. Усе буде добре. Усе буде Україна. Це ж вони до нас прийшли, а не ми до них. Дуже хочеться повернутися до рідного Маріуполя. Тут я просто живу в очікуванні.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій