Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юрій Павленко

"Окупанти убили дядька пострілом у голову"

переглядів: 19

Юрія Павленка та його старшого брата Віктора російські окупанти вбили у Бучі Київської області.

Потім там убили дядька – пострілом у голову

«12 березня, за словами очевидців, тата і дядька Юрія розстріляли. Спочатку окупанти відвели за 10 метрів від будинку, до канави, батька. Розстріляли у груди. Потім там убили дядька – пострілом у голову», – розповів племінник Юрія, Тимофій.

Юрієві Павленку було 62 роки. Родом із селища Улянівка Сумської області. У дитинстві з сімʼєю переїхав до Бучі на Київщину. Понад 30 років працював у столичному метрополітені слюсарем вагонів. У вільний час цікавився роботою по дереву, займався домашнім господарством. Разом із братом Віктором жив у Лісовій Бучі.

«Юра був сусідом і найкращим другом для мене. Він любив гуляти з моїм сином, іноді навіть забирав його з дитсадка, коли я не встигав. Після цього ми збирались вечорами та пили чай. Так було і 23 лютого 2022 року, в останній передвоєнний вечір», – розповів близький друг Олег Перепелюк.

До 9 березня Олег був із братами Павленками у Бучі. Потім ще три дні підтримував контакт із другом. Та невдовзі Юрій перестав виходити на звʼязок.

Після звільнення Київщини на початку квітня 2022 року тіла братів Павленків, а також Анатолія Гречка, знайшли на вулиці Набережній, 2а. Наприкінці квітня Тимофій забрав рідних із моргу Києва. Братів Павленків поховали у Бучі.

«Мій дядько був порядною, гарною людиною. Про нього згадую лише хороше», – додав Тимофій.

У Юрія Павленка залишилися син Сергій, племінник Тимофій із родиною і сестра.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Буча 2022 Текст Історії мирних чоловіки пенсіонери психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій