Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Павло Сергійович

«Одинадцятого березня був удар неподалік від нас»

переглядів: 158

Мені 38 років. Я одружений. У мене є син. Коли почалася війна, йому було дев’ять місяців. 

24 лютого у місті пролунали перші вибухи. Я забрав свою матір зі Східного мікрорайону і переїхав з нею та своєю родиною в район автостанції. На початку березня почалося бомбардування міста. Зникли всі комунікації. Одинадцятого березня був авіаудар неподалік від нас. Після цього ми переїхали у квартиру, що знаходилася у 23 мікрорайоні. 

Двадцятого березня прийшли росіяни й заселилися в пусті квартири нашого будинку. Того ж дня ми зібрали речі й поїхали в Нікольське. На тиждень затрималися у родичів, бо захворіли на коронавірус. 

29 березня поїхали далі. У Мангуші й Токмаку зупинялися на ніч. Близько п’яти діб чекали у Василівці, поки нас пропустять. У Запоріжжя приїхали вночі. Звідти за дві доби добралися до Тернополя. Нас прийняла в себе хрещена, а потім ми орендували квартиру. 

Моя теща працювала в санстанції Маріуполя. Її перевели сюди. Вона допомогла своєму чоловікові й мені влаштуватися на посади, які відповідають нашій освіті. Завдяки цьому ми тримаємося на плаву, хоча за житло доводиться багато платити, а зарплати в нас невеликі. 

Я вірю в ЗСУ і впевнений, що війна скоро закінчиться. Хочеться жити в мирі, спокої й достатку.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій