Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валя

«О шостій ранку дім затремтів»

переглядів: 194

Валі було дуже важко доглядати своє немовля в селі під обстрілами, без елементарних побутових умов. Найнеобхідніші речі їм передавали волонтери

Жили ми в Охтирці. Війна як почалася, дитині було 4 місяці. Ми виїжджали в село з Охтирки, недавно повернулися додому. В селі пересиділи до 10 березня, потім поїхали до Києва, а зараз повернулися додому.

О шостій ранку почули вибух, дім задрижав, потім знайомі зателефонували з Харкова, сказали, що по місту були прильоти. У селі було тяжко, не було води. Усе потрібно було робити руками: воду діставати, прати.

Найбільші труднощі – це коли ми дитині зробили щеплення, і вона з температурою була в підвалі. Важко було, що чоловік на війні.

Допомагали волонтери, давали й памперси, і їжу. Вони передавали військовим, а у нас недалеко на позиціях був хрещений - він привозив нам усе. Світло і зараз відключають, звісно, але не так, як на початку війни. З теплом було важко, але вже трошки налагодилося - ми газ вмикаємо, топимо конфорками.

Шокувало, що мирних людей убивали. А дітей скільки загинуло! Сам факт війни шокував. Як таке можна коїти? Зараз у місті більш-менш спокійно, воно живе - якби тільки не ракетні обстріли. 

Хотілось би, звісно, щоб у лютому вже війна закінчилася, але таке відчуття, що ця війна не закінчиться ніколи. Мрію тільки, щоб закінчилася війна, а більше ні про що. Щоб жили мирно, як до цього було. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода санітарія і гігієна здоров'я харчування дітей житло неповні сім'ї діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій